Elinstallationer för lantbruk

​​​​​​​Stora och små elarbeten för lantbruk, hästföretag, gods och skogsbruk i Lekebergs kommun och Örebro. 

Elkunskap som säkrar lantbrukets elektricitet

Elarbeten för lant- och jordbruk kräver sin elektriker. Det är en verksamhet där elanläggningen och el-materialet utsätts för hård belastning och mycket slitage. Samtidigt så måste du som lantbrukare kunna lita på att mjölkmaskiner, elektricitet i siloanläggningar och transportörer samt fodermaskiner eller kylanläggningar alltid fungerar. Hos oss på Fjugesta Elektriska så hittar du välutbildade och kunniga elektriker som är godkända för elarbeten för lant- och jordbruk. 

Kontrollera elsystemet i ditt lantbruk regelbundet

Ett gott råd är att göra regelbundna kontroller av elanläggningen och eltryggheten på ditt lantbruk. Det finns inga regler när kontroller ska göras, men ju äldre anläggningen är, desto större risk för problem och stora skador om olyckan är framme. Det är alltid du som ägare som är ansvarig för elsäkerheten och det finns en hel del skillnader mot vad som krävs för andra företag eller för privatpersoner. Vi hjälper dig gärna att stämma av din anläggning och hitta eventuella svaga punkter. Här är fem tips för elsäkerhet vid lantbruk:
  • Se till att uttag har nya CEE-don och kassera Semko 17-don.
  • Byt ut och reparera defekta skarvsladdar.
  • Installera jordfelsbrytare eller mobila jordfelsbrytare när du arbetar med handhållna apparater (30 mA för personskydd).
  • Använd alltid korta anslutningskablar.
  • Installera överspänningsskydd för att minska sårbarhet vid åska och blixtnedslag.

 
Säkerhet och kreativitet i elarbeten extra viktigt vid lantbruk

När det gäller lant- och jordbruksfastigheter och elarbeten och elektricitet är ingenting självklart. Ofta har fastigheterna en lång historia och många ombyggnader bakom sig, som gör att det är utmanande att dra kabel eller se till att få apparatskåp och elskåp på bra ställen. Det kräver extra finurlighet vid kanalisering av kablage, men också materialval och beräkning av styrka och effekter. Samtidigt så kan det uppstå akuta situationer där el-reparationer eller elinstallationer behöver lösas snabbt och effektivt för att inte sinka kommande skördar eller störa kornas mjölkningsrutiner. Vi har bred erfarenhet av att arbeta med lantbruk och genom åren har vi sett till att ha en gedigen utrustning i våra bilar för att kunna lösa så mycket som möjligt direkt.
 
Mer om elsäkerhet just för dig som är lantbrukare och driver jordbruk finns hos Elsäkerhetsverket. Har du frågor och funderingar kring ett specifikt el-problem eller vill diskutera behov av förbättringar för framtiden är du alltid välkommen att kontakta oss för goda råd eller lämna en offertförfrågan. ​​​​​​​Välkommen till Fjugesta Elektriska!

Letar du efter elektriker?

Hos Fjugesta Elektriska hittar du kunniga och pålästa elektriker till elarbeten inom jord- och lantbruk. 

Välkommen att kontakta oss:
info@fjugestaelektriska.se telefon 0585-10307.​​​​​